Optieker Herentals

Bij Optiek Tackoen in Herentals gaan we voor iedereen op zoek naar het perfecte ontwerp van bril of zonnebril, ingegeven door de unieke persoonlijkheid en kenmerken van de persoon zelf. Ben je op zoek naar een leuke kinderbril? Daar helpen we je ook graag mee verder! 

Optiek Tackoen, uw optieker in Herentals. Voor iedereen het perfecte ontwerp! Ben je een denker, een doener of een vrije, ongecompliceerde geest? Iedere dag opnieuw laten wij ons door jouw unieke persoonlijkheid en uitstraling leiden en vinden wij samen met jou de geschikte bril. 

Met meer dan 40 jaar op de teller én met de 3de generatie op komst hebben we de ideale mix van ervaring en vernieuwing om jullie van de beste service te voorzien. 


Wat is een optieker?

Een optieker is iemand die gespecialiseerd is in het aanmeten van en adviseren over brillen, contactlenzen en andere 'correctieve optica'. De optieker is vooral werkzaam binnen de detailhandel.

De voornaamste taak van een optieker binnen een brillenzaak is het meten van de refractiefouten (of gebrek eraan) van iemands ogen. Het refractioneren (opmeten van de oogfout) gebeurt meestal met behulp van een letterkaart. Een refractiefout kan dan worden verholpen met een bril of contactlenzen zodat iemand weer scherp kan zien. Afhankelijk van de optiekwinkel zal de optieker ook de glazen in een door een klant gekozen brilmontuur inslijpen. Ook optische bijartikelen zoals loepen, verrekijkers, telescopen, microscopen en niet-optische artikelen zoals barometers zijn vaak bij uw optieker in Herentals te verkrijgen.

Naast het opmeten van de oogfout bestaan de taken van uw optieker in Herentals ook uit advies en verkoop van monturen en brillenglazen en het repareren van beschadigde monturen. Ook klanten instrueren in het gebruik van contactlenzen, evenals het controleren of het oog goed reageert op de contactlenzen behoren tot de werkzaamheden.


Wanneer oogarts, wanneer optieker?

Veel mensen denken dat ze eerst naar de oogarts moeten gaan omdat ze denken dat dit invloed heeft op de teruggave van je zorgkosten.

Wil je als volwassene graag een optieker bezoeken voor een oogmeting of een nieuwe bril? Dan is het niet nodig om eerst naar de oogarts te gaan. De optieker kan jouw ogen perfect onderzoeken en geeft altijd een accurate meting. Ook voor de mutualiteit en de teruggave van zorgkosten is het niet noodzakelijk om eerst naar de oogarts te gaan. De vergoeding blijft even hoog.

Wanneer kan je best wel naar de oogarts?

Het is vaak dus niet nodig om eerst naar de oogarts te gaan voordat je de optieker bezoekt. Toch kan het zijn dat een bezoek aan de oogarts wel belangrijk is. Wij adviseren om naar de oogarts te gaan wanneer je last hebt van problemen zoals cataract, netvliesloslating en glaucoom.


Waarom naar een optieker in Herentals? Goede en goedkope oplossing voor jouw ogen!

De vraag naar brillen en lenzen blijft toenemen optiekers worden steeds belangrijker. Ook voor mensen die zich zorgen maken over hun zicht en de invloed van digitale schermen zijn gebaat bij een bezoek aan een optieker. Marianne Creemers, docent bij opleiding Opticien/manager bij Summa College  in Eindhoven, noemt vier recente ontwikkelingen in de optiekbranche die leiden tot een toenemende vraag naar brillen, lenzen en oogzorg.


Digitalisering heeft een negatieve invloed op jouw oogprestatie

Bedrijven als Google, Apple, Samsung en Microsoft blijven ons verrassen met nieuwe gadgets en mogelijkheden om ons leven gemakkelijker en aangenamer te maken. De digitale revolutie heeft echter een keerzijde. Dat urenlang kijken naar een computerscherm is niet goed voor je ogen. Onderzoekers van het Erasmus MC waarschuwen ons nu ook voor het toenemende gebruik van tablets, smartphones en spelcomputers. Volgens recent onderzoek leidt het toenemende gebruik van nieuwe technologieën namelijk tot meer bijziendheid.


Vergrijzing van de bevolking

Nog een reden waarom er meer bril- en lensdragers bij komen is de vergrijzing. We worden steeds ouder waardoor we ooit wel eens voor een bril of lenzen moeten gaan.


Bril is mode-item

Dat zelfs mensen met goede ogen tegenwoordig brillen dragen, zegt genoeg. Brillen zijn de laatste jaren een mode-item geworden en het ziet er niet naar uit dat die trend gaat veranderen. Mensen kopen niet alleen een nieuwe bril omdat hun oude versleten is of niet meer de juiste sterkte heeft, maar vooral om esthetische redenen.


Innovatie in optiekbranche

Een andere reden waarom steeds meer mensen brillen kopen, is innovatie. Glazen worden steeds dunner, lichter en comfortabeler maar ook de mogelijkheden nemen toe. Zo bestaat er ondertussen ook al multifocaal brillenglas. Oogcorrecties voor veraf en dichtbij worden gedaan in één glas, zonder abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het verafgedeelte.Optieker Herentals

Optiek Tackoen. Jouw optieker in Herentals

Havermarkt 4, B-3500 Hasselt

Tel: +32 11229194

info@optiektackoen.be

Facebook

Openingsuren Optiek Tackoen in Herentals

Maandag09:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:30
Zaterdag09:30 - 18:30
ZondagGesloten


Elke eerste zondag van de maand open van 13:00 tot 18:00!

Is het voor jou moeilijk om tijdens de openingsuren langs te komen? Geen probleem, dan kan je ons steeds contacteren voor een afspraak na sluitingstijd!Optieker Herentals

Havermarkt 4 3500 Hasselt
info@optiektackoen.be
T +32 11 22 91 94


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x